joacadeaarta

Tu, care bine-ai revenit, ramai si pleci doar daca poti!

marți, decembrie 5

It`s all about love

- Stii, anul acesta va incepe Marele Inghet?! Initial, apa dulce in pahare, apoi, sangele in vine! Inimile se vor usca si vor crapa, nerezistand. Pe atunci, in Marea Inghetata, vor mai calatori doi oameni. Ultimii dintre oameni! Vor merge grabit inspre salvare. Cum naiba au ajuns acolo? El o va apara de frig. Ea il va privi tandru. Din cand in cand se vor mai opri sa patineze gheata. Vor rade si vor opri vremea. Vor fi momente in care il o va implora sa nu adoarma; momente in care ea ii va promite trei copii - asa frumosi ca el. Ea il va ruga sa o lase sa inchida ochii, fie si pentru cateva secunde. Lui i se va parea ca a vazut undeva o luminita, undeva o casa, o viata. Ii va spune. Ea va crede. Se va lumina de speranta. El va realiza, odata ce va ridica privirea din nou, ca a mintit-o. Ea se va impiedica. Va cadea cu fata in zapada. Nu va mai avea suflu. El o va lua in bratele-i ratacite si o va saruta pe maini si pe buzele inghetate, vinetii. Se va scalda in privirea ei impacata. O va ruga sa mai stea un pic cu ea - crede sincer ca vor reusi, in cele din urma. Ea ii va spune "Stii ca nu mai pot merge inainte, nu-i asa? Este inima!" Este iubirea vietii ei. Este iubirea vietii lui. Ea va adormi in moarte, dupa ce se va trezi pret de un puseu, pierduta si speriata, intreband "Unde sunt? Ce se intampla cu mine?" El o va privi neputincios, stiind ca nu poate exista iubire mai mare. Cu lacrimi siroinu-i pe intreaga fiinta, se va incolaci langa ea, in jurul trupului femeii primordiale. In curand, zapada ii va acoperi si ii va proteja pe vecie.

Nu exista viata dupa moarte persoanei iubite. Si, atunci, ma intreb: de ce ti-e dat sa cunosti cel mai frumos om, cea mai mare iubire? Romeo-julieta-nismele, tristan-isold-ismele vor fi adormite pentru totdeauna si vor deschide calea altor povesti; vor hrani alte imagini, alte tablouri. Si, astfel, lumea se va naste din nou. Spune-ne, batrane!

5 Comments:

Blogger Lina said...

Lumea din jur nu este niciodata ceea ce pare...toate sunt reale si in acelasi timp imaginare...

Stii ce sunt eu in viziunea mea, stii? Un cub de gheata! Deci Marele Inghet sa fie atunci!

06 decembrie, 2006 10:35  
Blogger Irina said...

Mi se face frig... Aveti cumva un sal de lana? Dar un print, un print aveti?

06 decembrie, 2006 13:35  
Anonymous Anonim said...

exista viata dupa moartea persoanei iubite! ea nici macar nu moare...

07 decembrie, 2006 23:20  
Blogger DRC said...

nu exista viata fizica dupa moartea fizica. Nu mai poti trai, dupa ce ai intalnit iubirea vietii tale. Cand iubirea vietii tale moare, moare si viata....

08 decembrie, 2006 11:03  
Blogger ElCid said...

hmm, greu....

08 decembrie, 2006 12:37  

Trimiteți un comentariu

<< Home